Başlangıç > social media > Profesyonel Sosyal Ağ Kurma Stratejisi

Profesyonel Sosyal Ağ Kurma Stratejisi

WWW.ADINIZ.COM Adresini Alın:İsminiz başkası tarafından alındıysa başına “ben”,”tek”,”büyük” gibi kelimeler koyarak deneyin.Hepsi müsaitse tümünü alın.Soyadınızı alabiliyorsanız onu da alın.

BASİT BİR WEB SAYFASI OLUŞTURUN:Bu sayfaya hizmet felsefenizi yazın.Bu sayfa kısa zaman içinde Google sıralamasına (muhtemelen birinci sıraya) girmenizi sağlar böylece insanlar sizi rahatça bulabilirler.

ARDINDAN BİR BLOG OLUŞTURUN: (WordPress,Typepad ya da Blogger ücretsiz ya da düşük ücretli seçenekler sunuyor)

SONRA PROFESYONEL FACEBOOK SAYFANIZI , LINKEDIN HESABINIZI, TWITTER HESABINIZI VE YOUTUBE KANALINIZI OLUŞTURUN:Hepsinin sizin isminizle olmasına dikkat edin.Bu size daha fazla Google gücü verir ve yarım düzine ya da daha fazla Google listesinde yer almanızı sağlar.

En Temel Prensip İnternette Görünür Olmaktır.Bunu Web Sitenizle, Blogunuzla, Sosyal Medyayı Değer Katacak Şekilde Kullanarak Sağlarsınız.

Artık elinizde daha büyük bir resim var ve işte yapmanız gerekenler:

1.Her gün değer yaratan bir mesaj tweetleyin.Sadece bir tane.Müşterilerinizin ve olası müşterilerinizin değerli olarak göreceği bir cümle…(1 yıl 4 aydır Twitter’dayım ve 218. tweetimi dün attım:”dayanıklılığınızı nasıl tepki gösterdiğiniz,nasıl karşılık verdiğiniz ve başınıza geleni nasıl anlattığınız gösterir”Bu cümle 1000’den fazla retweet aldı böylece 20.000 takipçiye ulaşmamı sağladı.Tweetimde insanlara bir şey öneriyorsam bu değer kazanabilecekleri bir öneridir.)Şunu da not edin;bir alıntı yapıyorsam mutlaka kendi sözlerimden alıntı yapıyorumdur.Benjamin Franklin ya da Albert Einstein’ın (ikisi de parlak insanlar)ne dediğini yazmıyorum.İlk Twitter alıntılarımdan biri şuydu:”twitter’da göze çarpmak istiyorsanız, göze çarpan şeyleri tweetleyin.”Bu cümle yüzlerce kez retweetlendi.)

2.Her gün blogunuza, tweetiniz de dahil olmak üzere bir paragraf yazın.Diğerlerinin değerli bulacağı bir yazı olmalı.Tek yapmanız gereken sabah uyanınca yazmaya başlamak.

3.Sosyal medya hesaplarınızı birbirine bağlayın.Böylece birine gönderdiğiniz mesaj diğerlerinde de yayımlansın.

4.Önemli olayları Facebook sayfanızda paylaşın.Özellikle de müşterilerinizle olan etkileşimlerinizi.

5.Şimdi davet faslına başlayın.Tanıdığınız herkesi, düşünebildiğiniz herkesi LinkedIn ağınıza davet edin,Facebook sayfanızı “beğenmelerini”,Twitter’da sizi takip etmelerini ve You tube kanalınıza bakmalarını isteyin.Davetleriniz kişisel olsun,genel bir davet şablonu kullanmayın.Herkes davetinize karşılık vermeyecektir.Ancak insanlar sizden düzenli bir şekilde değerli içerikler almaya başladıklarında diğerlerine bundan bahsedeceklerdir.Facebook sayfanıza yorum yazacaklar, sizi retweetleyecekler ve muhtemelen LinkedIn’de sizle proaktif olarak iletişime geçeceklerdir.

NOT:Gördüğünüz gibi profesyonel sosyal medyanın temeli,değer içeren mesaj vererek profesyonel anlamda sosyal olmaktır.

Jeffrey Gitomer “Sosyal Patlama!” adlı kitabından

  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın